Receptson bloggen

En blogg med görgoa recept

Fisk och skaldjurssoppa

oktober5

Det här behöver du:
700 gram fisk. Lax och torsk
300 gram färska räkor
1 st purjolök
1st gullök
1st vitlöksklyfta
1/2 paket coctailtomater
2st morrötter
1st färnkål
1st zucchini
1msk smör
2st fiskbuljong (tärningar)
1 paket saffran
1 tsk tomatpuré
3dl vitt vin (tort)
1dl creme fraiche
1knippe färsk timjan och ev basilikablad
Salt och peppar

Gör så här:
1. Skölj och strimla purjolök. Skala och hacka löken, vitlöken, fänkålen. Slantar morötterna och zucchinin.
2. Skär fisken i 3cm bitar. Skala räkorna och ställ in i kylen.
3. Låt smör och saffran fräsa samman i en stor och djup kastrull, får absolut inte bränna! Tillsätt purjon, löken, pressa i vitlöken.
4. Blanda i tomatpuré, salt och peppar.
5. Tillsätt vin och buljongtärningar, timjan och ev basilikablad. Lägg i morötterna, fänkålen och zucchinin.
6. Häll i grädde, creme fraiche, vatten. Låt sjuda i 15 minuter, smaka av och tillsätt mer krydda vid behov.
7. Tillsätt fisken och coctail tomaterna. Sjud i ytterligare 5-7 minuter tills fisken blivit fast.
8. Tillsätt räkorna och servera direkt, gärna med ett nygräddat vitlöksbröd och aioli.

Sjukt gott!

fisk och skaldjurssoppa

by posted under Lchf, Mat | Kommentarer inaktiverade för Fisk och skaldjurssoppa