Receptson bloggen

En blogg med görgoa recept

Kaffet lika viktigt som vinet

februari13

Inför helgen är det många som köper hem en flaska vin för att fira att ledigheten kommer. Många är noga med att vinet ska passa till den mat man köper och frågar sig gärna fram på Systembolaget om vilken av de hundratals sorter de har i lager som passar bäst. För visst är det skillnad på smak och smak.

Att lyxa till det och lägga lite extra på drycken är en trend som gäller i hela Sverige. Dagens caféer har mängder av kaffesorter och utbudet av sorter i butikerna börjar även öka. En butik som valt att enbart fokusera på riktigt lyxigt och exklusivt kaffe är webbutiken Beanit.se. De har fångat upp kaffetrenderna och satt ett extra fokus på kaffe från just Italien. Många förknippar landet främst med espresso men landet har mycket mer att erbjuda än så.  Här finns även en rad olika mokabryggare vilket är minst lika viktigt som kaffet.

Fördelen med så smala och nischade butiker är att kunskapen blir betydligt djupare hos dem om kaffet än hos en vanlig matbutik. Oavsett om kaffet köps in eller inte från butiken så bjuder de på gratis tips och råd för kaffeälskaren. Här finns exempelvis Guider om hur kaffet bäst tillreds samt hur det ska förvaras. Här finns även en Pod-guide. För den icke insatte kan detta antas vara en guide till en Pod-radio men det handlar om ESE-pods eller Easy Serving Expresso som förkortningen står för.

Varför ska man då läsa och fördjupa sig? Det handlar inte bara om att det är intressant och lärorikt utan framförallt om att man blir insatt i vilka bönor, bryggare och kaffesorter man bör satsa på när nästa inköp ska göras. För det lönar sig att ha kunskap. Då tas de bästa besluten.

Vill du riktigt billigt kaffe så fortsätt köpa på ICA. Men vill du köpa något extra som står ut i mängden så bör de nischade butikerna väljas.

by posted under Dryck, Tips | Kommentarer inaktiverade för Kaffet lika viktigt som vinet