Receptson bloggen

En blogg med görgoa recept

Gräddig skogsbärsglass

augusti9

Är så gottesugen så jag tror att jag skall göra lite egen glass:) Passar bra nu i denna värme! Det går faktiskt ganska fort om man har en glassmaskin och det är inte speciellt krångligt:) Dessutom kan man ju då bestämma lite själv över ingredienserna- hur nyttig eller onyttig man vill vara! Har gjort denna glass med vanligt socker men också på Stevia vilket faktiskt fungerar riktigt bra! När man gör egen glass är det ju heller inte en massa onödiga tillsatser, e-ämnen.

Det här behöver du:

2st äggulor
3 msk socker
1 msk vaniljpulver
3dl turkisk eller rysk yoghurt. Går även att byta ut till Kesella!
2dl hallon,blåbär och ev björnbär. Man kan så klart köra på bara hallon eller blåbär-en smaksak:)
1,5 dl vispgrädde

 

Så här gör du:

Vispa grädden och vaniljpulvret ganska hårt och ställ den skålen åt sidan medans du i en annan skål vispar ägg gulorna och sockret till skum. I en tredje skål eller på ett fat mosar du sönder bären ordentligt.
Blanda sedan ner yoghurten i äggskummet, rör om försiktigt och rör även i bärmoset följt av den vispade grädden. Smeten körs sedan i glassmaskinen och sedan är det bara att njuta!

 

Har du inte glassmaskin så kan man lägga smeten i en bunke i kylen och därefter röra runt 1-2 gånger i timmen till smeten är frusen och blivit glass.. Lite jobbigare och tar betydligt längre tid,,Men det fungerar!

by posted under Efterrätter | Kommentarer inaktiverade för Gräddig skogsbärsglass