Receptson bloggen

En blogg med görgoa recept

Grillad entrecote med potatisknyten

juli28

Passar på att grilla lite innan regnet kommer.. Denna middag kan givetvis göras med annat kött än Entrecote, det är såklart en smaksak eller en kylskåpsfråga.

Detta behöver jag till potatisknyten. 2 personer.

4st potatisar eller fler beroende på storlek och hunger.
2 st salladslök
8st cocktailtomater
örtkrydda mix, har man färska örter i trädgården kan man ta det man har!
salt och peppar
smör
olja

Jag kokar först potatisen tills den är halvfärdig. Häller av vattnet och tärnar/ skivar upp potatisen i mindre bitar. För 2 knyten tar jag 2st  ark med foliepapper och lägger på en klick smör och häll även på en skvätt olja. Därefter hackar jag upp salladslöken som läggs på foliet tillsammans med den upphackade potatisen, cocktailtomaterna, örterna samt saltar och pepprar efter tycke. Rör runt lite försiktigt och packa in allt så att det blir små knyten som sedan läggs på grillen i en kvart – 20 minuter.

Är du osäker på om det är klart öppna försiktigt ett av paketen och känn på potatisen. Undertiden kan man passa på att grilla sitt kött!

I dag valde jag att använda mig av Entrecote, det är ett fetare kött som gör sig bra på grillen då det insprängda fettet gör/håller köttet saftigt. Har man köpt bra kött behövs inte så mycket göras med det, utan jag penslar det bara med smör och rappsolja, kryddar på med svartpeppar och salt och grillar det på grillen tillsammans med mina potatisknyten. (köttet börjar jag grilla när mina knyten redan grillats halva tiden)

Till detta gör jag snabbt ett örtsmör som jag klickar på köttet vid servering!

Örtsmör
50g smör
1 liten klyfta vitlök
1 msk örtmix
salt

Mosa samman smöret med örterna, pressa i vitlöken och ta en gnutta salt. Mosa enklast med typ en gaffel. Bara att lägga på en sked på det nygrillade köttet när allt annat är klart!

by posted under Mat | Kommentarer inaktiverade för Grillad entrecote med potatisknyten