Receptson bloggen

En blogg med görgoa recept

Ninas Gröna Häslojuice

mars4

Årets julklapp var råsaftscentrifugen, tyvärr står den fortfarane oanvänd i lådan hos många och kanske beror det på att man inte riktigt vet vad för juice man skall göra?! Därför kommer här ett tips på en riktigt vitaminbomb. För att nämna en av vitaminkällorna i denna färgstarka dryck så är spenaten (som är en utav huvudingredienserna) rikt på både järn, A- och E-vitaminer.

Du behöver:

4 gröna äpplen , det går givetvis bra att byta ut till röda också.
2 kiwi
1/2 citron, vilket går bra att byta ut till lime, smaksak och jag tycker att vilket som fungerar!
1 stor  påse med färs babyspinat.

Skala äpplen och kiwin och skär bort citronen skal och kärnhusen i äpplena. Om maskinens inmatningshål kräver att frukten görs i något mindre bitar så gör de,t annars är det bara att börja mata in frukten  maskinen och låta den göra jobbet! Tar en minut eller två och sedan har du en frisk god juice som du kan tappa upp på flaska och förvara i kylen och som klarar sig gott till dagen därpå!

Spenatens smak kommer du knappt att känna. Den andra frukten och framför allt citronen gör att Spenatsmaken inte framhävs. Detsamma gäller om du känner för att mixa i lite broccoli. Även om dessa grönsaker är goda så är det väll ändå inte riktigt så att man tänker en morgon att: Åhh så gott det hade varit med en spenatjuice:) Det  är nog snarare alla nyttigheter man vill åt och sedan får smaken gärna komma i från de goda frukterna!

Ytterligare ett bra tips just när det gäller citronen är att den motverkar missfärgning/ tråkig färg som kan uppstå i vissa frukter efter ett tag. Har du i lite citron så motverkar den att tillexempel äpple eller morotsjuicen inte får en brunaktig nyans- Vilket så klart ser godare ut:)

Hälsojuice

by posted under Dryck, frukost | Kommentarer inaktiverade för Ninas Gröna Häslojuice