Receptson bloggen

En blogg med görgoa recept

Hemmagjorda hamburgare

november2

Vi var för en liten tid sedan på en gårdsbutik i Lindome där vi köpte kött och korvar av alla de slag. Snacka om skillnad på kvalité och smak! Jisses så mycket godare det är att äta bra kött och det behöver heller inte kosta så mycket mer!

Dessa hamburgare gjordes på högrevsfärs men går så klart att göra på vanlig nötfärs också! Ett tips kan vara att ta 50/50.

Beroende på hur stora och hur många burgare du vill ha varierar så klart mängden, men jag körde på ca 200gram st. Mäter inte så noga utan går lite på känn:)

Det här behöver du för 4st :
800 gram högrevsfärs ev en del bytt mot nötfärs.
6 st skivor bacon
1ägg
Salt och peppar

Till själva byggandet /serveringen av burgaren behöver du:
2-3 tomater
Skivad saltgurka
1 gullök
Salladsblad
Amerikansk dressing (kan göras egen men jag var för slapp)
Hamburgerbröd eller hembakt just bröd(recept kommer)
Ost, några skivor av en gräddig, gärna mellanlagrad ost.

Tillbehören kan självklar variera och listan kan bli lång. Finns mycket gott som man kan ha till en hamburgare. Vanligast kanske coleslaw, klyftpotatis eller pommes. Denna gång blev det inte så avancerat men ändå väldigt gott! Enkelt och faktiskt ganska snabbt lagat!

Börja med att blanda färsen i en bunke tillsammans med ägget och kryddorna! Blöt en skärbräda i plast i kallt vatten innan du börjar med att forma färsen till runda och ganska platta burgare. Dom kommer att dra i hop sig i den varma pannan så gör dom därför något för platta och lite större än du tänkt slutresultatet. Anledningen till att du blöter skärbrädan i kallt vatten är för att då fastnar inte färsen i den. Stek bacon skivorna innan du börjar med burgarna och lägg sedan baconet åt sidan på ett papper så att det värsta/överflödiga fettet sugs bort! När burgarna är nästan färdiga lägger du på baconskivorna och sedan osten. Osten kommer smälta inne baconet, alltså lägga sig som ett lock! När detta är klart är det bara att bygga sin burgare med bröd, dressing, sallad, kött, tomat och gurka! Lättast om man redan skurit upp grönsakerna innan så att köttet inte kallnar!

hamburgare

by posted under Lchf, Mat | Kommentarer inaktiverade för Hemmagjorda hamburgare