Receptson bloggen

En blogg med görgoa recept

Klä dig som en kock!

mars2

Den som beter sig som ett proffs kommer även att bemötas som om man är det. Det är en sanning som man ska ta med sig i vad man än gör.  Även i matlagning. Ett steg är att klä sig snyggt dvs som en kock. På med kockmössan, kockrocken, förklädet och byxorna. Med andra ord – Se ut som det du är.

För precis som med maten där man till viss del äter med ögonen så tar man till sig känsla av profession i hur kocken är klädd.

Vi går igenom hela utbudet av kockkläder här:

Kockmössan:  Det finns flera olika modeller av kockmössa. Vilken man ska välja är till viss del beroende på tycke och smak men även på vad det är för tillfälle som den ska bäras. En riktig klassiker är den som har en svart kant längst ned  en hög rak del samt lite pös på toppen. Med lite högre rak del sitter denna modell stabilt och snyggt på huvudet och ger ett riktigt snyggt intryck.

Sedan kommer den rent pösiga som är mer humoristiskt än snygg. Den passar utmärkt på kalaset eller maskeraden för att bevisa att man är kock. Enkel och billig. Men funkar bra för dess funktion.

Den tredje modellen är kort och platt. Många förknippar den med asiatiska kockar men den är lika vanlig var än man är i världen.  Bland annat säljer knivföretaget Global en kockmössa i denna stil.

Kockjacka: Stram vit skjorta av riktigt robust material. Man är riktigt snygg när man kommer ut med middagen på faten och samtidigt är det inte någon tunn vitskjorta utan ett arbetsplagg. Dubbelknäppningen är även något som kännetecknar dessa.

Förklädet: Ingen kock är komplett utan förkläde. Det är snyggt och kliniskt men fyller i första hand en funktion. Både att skydda kläderna mot matstänk men även för att ha något att snabbt torka av sig på om behovet skulle komma.

by posted under Tips | Kommentarer inaktiverade för Klä dig som en kock!