Receptson bloggen

En blogg med görgoa recept

Lchf dessert, Chokladmousse

oktober6

Snart är det jul vilket kommer innebära en massa god mat! Min sambo har därför bestämt sig för att göra en kraftansträngning vad det gäller vikten och vill nu gå ner några kilo. Både han och jag har provat att äta enligt lchf principen, alltså utesluta kolhydraterna och äta protein och fett. Kosten fungerade bra sist vi provade. Jag gav upp lite tidigare men han körde på i ett halvår ungefär och gick ner 12 kilo:) Eftersom att han innerst inne är en liten gottegris så får man ju försöka motivera honom lite med goda efterätter och annat smaskigt så att det inte blir allt för tråkigt att bara käka ägg, grädde och kött:)

Därför gjorde jag nyss en liten efterrätt i form av en chokladmousse. Efter några veckor utan godis så slank den snabbt ner och var alltså väldigt uppskattad:)

För 2 portioner:

Jag började med att smälta 6 rutor 80% choklad (väldigt gott om man tar den med lite chilismak) Jag visspade upp 1,5 dl vispgrädde och
rörde sen ner 1 äggula i den vispade grädden och även den smälta chokladen. Sen rörde jag samman allt till en jämn mousse. Super enkelt och snabbt!

Sen är det bara att klicka upp moussen i en lite skål och toppade med lite hallon uppepå och det är klart att äta!
Görgott!

chokladmousse

by posted under Efterrätter, Lchf | Kommentarer inaktiverade för Lchf dessert, Chokladmousse