Receptson bloggen

En blogg med görgoa recept

Lchf Het zucchini och räkwook

oktober17

Det här behöver du:
1st zucchini
1st röd chilli
1-2st klyftor vitlöksklyftor
1st citron
Frys och finhackad persilja
Mangold alt spenat (en rejäl näve ungefär)
Färska räkor som du skalar eller en burk med färdigskalade.

räkor i het zucchinipasta

Börja med att hacka upp den röda chillin. Jag tar med fröna eftersom jag gillar lite sting i maten, men det är ju en smaksak 🙂
Skala vitlöksklyftorna. Zucchinin skalas med en potatisskalare i långa strimlor ända ner tills man kommer till kärnhuset (märks för den blir alldeles mjuk) lägg i en skål och ställ åt sidan medans du river skalet från ungefär halva citronen eller hela om den är liten, använd det minsta mönstret på rivjärnet. Vattnet från räkorna skall också hällas av!

När all förberedelser är gjorda smält lite smör i stekpannan, pressa i vitlöken och släng i  chillin, sänk värmen något och lägg i alla strimlor av zucchinin. Pressa ut saften ur en halv citron strö över det rivna citronskalet, lägg i mangold eller spenat och strö över persiljan. Räkorna läggs i på slutet när allt är klart, precis innan servering så de ej hinner bli sega! Salta och peppra en liten gnutta!
Lätt, nyttigt och väldigt snabblagat!

När zucchinin tillagas på detta sätt påminner den mycket om bandpasta!

räkor i het zucchinipasta

by posted under Lchf, Mat | Kommentarer inaktiverade för Lchf Het zucchini och räkwook