Receptson bloggen

En blogg med görgoa recept

Recept på ett lyckat mål

juli30

Det finns tusentals kokböcker som handlar om hur vi ska göra för att få nyttiga, goda, exklusiva eller billiga maträtter. Recepten börjar från första steget dvs vad man ska handla och guidar personen genom hela processen fram till att maten ska ätas. Klart så? Det kan man ju tro men är det verkligen så att alla äter sin mat direkt efter att den är klar?  Då har vi glömt bort mat som ska med på utflykter, mat till jobbet dagen efter osv.

Det är här som kokboken har sin nackdel. För lika viktigt som receptet är, lika viktig är det hur man tar hand om sin mat efter att den är klar.

Efter att du lagat en delikat middag finns flera olika alternativ. Antingen fryser du ned maten vilket gör att den tappar en del av smaken. Eller så lägger du den i matlåda och låter ligga i kylskåpet för att sedan ta den till jobbet, lägger den i kylskåpet där micrar på maten.

Ett annat alternativ är att använda en mattermos.  Fördelen är att maten aldrig behöver kallna och därmed bibehålls både näringsämnen och smak på ett annat sätt. Det som krävs är att maten tillverkas och sedan het placeras i mattermosen. Sedan är det inga problem att ta den till jobbet och äta den varm och god ca 5 timmar efteråt.

Vilket alternativ är då bäst? Ja det beror lite på vilket behov man har. Har man möjligheten att lägga maten i en mattermos och direkt gå till jobbet så får man ju varm nylagad mat. Det är alltså det bästa. Men alla kan inte laga mat på morgonen om de jobbar 7-16. Det näst bästa blir då att ha maten i kylskåpet över natten. Det sämsta – att frysa in. Frys in kokt potatis så ska du se varför…

by posted under Tips | Kommentarer inaktiverade för Recept på ett lyckat mål