Receptson bloggen

En blogg med görgoa recept

Sluta inte grilla på vintern

september26

När årstiden går från sommar vidare till höst och sedan till vinter är det många som börjar plocka undan allt som under några månader stått på altanen. Utemöblerna packas ihop och ställs under presenning och grillen bärs ner i källaren.  Men det behöver inte vara så. Varför ska man sluta grilla bara för att det blir kallt? Det finns ju inga dåliga grillväder – bara dåliga grillkläder!

Så fram med perfekta vinterkläder som är lätta att grilla i och kämpa mot herr Bore. Låt hamburgarna, flintasteken och kycklinglåren få den härliga grillsmaken även om det är vinter ute.

Självklart kan man använda vilka varma plagg som helst men det finns tre plagg man kan tänka till lite extra på.

För det första händerna. När man grillar behöver man kunna lätt justera allt som har med grillningen att göra. Ett par tjocka tumvantar av skinn är alltså helt utdömt. Både för att man inte kan hantera något med dem och för att skinn inte ska vara i närheten av eld. Välj istället ett par vantar som slutar vid knogarna. Fingertopparna håller du i alla fall varm när du är i närheten av den värmande kolen.

För det andra benen. Vare sig man är tjej eller kille så vinner termokjolen många poäng. Detta eftersom en termokjol är så lätt att ta av och ta på. Du kan ha skorna på dig och bara hoppa i kjolen när du ska ut och grilla. Kom in och ta av dig termokjolen lika lätt utan att behöva krångla med att skorna ska av. För självklart ska man hålla sig varm ute men för den skull ska det inte vara krångligt att gå in och ut. Det ska vara smidigt och enkelt.

Att det ska vara smidigt gäller även när man kommer till fötterna. Vill du ha skorna på dig när du kommer in är det okej. Men vill du ta av dig dem ska du kunna göra det trots att du håller i en stor form av varma kycklingben. Har du snöfritt under taket på altan är Crocstofflor är lysande alternativ. Sätt på dig en extra socka bara så att du inte fryser för dessa plasttofflor håller inte värmen speciellt bra. Men däremot är de extremt smidiga att ta på och ta av. Dessutom finns det faktiskt även fodrade varianter nu.

Lycka till med vintergrillandet.

by posted under Tips | Kommentarer inaktiverade för Sluta inte grilla på vintern