Receptson bloggen

En blogg med görgoa recept

Stekt makrillfilé med färskpotatis och kall gäslöksdipp

juli23

4 portioner

Du behöver:
700g färsk makrillfilé
1 dl vetemjöl
1,5 dl ströbröd
smör att steka i
salt
2 citroner
2,5 dl gräddfil
1 knippe färsk dill
1 kruka färsk gräslök
färskpotatis ett 20-tal.

 

Om du som jag inte är en höjdare på att filea själv.. Så är det enklast att köpa färsk, filead makrill i fiskdisken/fiskbilen:)

Gör så här:

1) Börja med att sätta på vattnet till potatisen, salta och när det sedan kokar och du lägger i potatisen släng också  i ett knippe dill som
får koka med. Potatisen kokar i 15-20 beroende på potatisens storlek.  Undertiden blandar du i hop såsen i steg 2.

2) Kläm ut gräddfilen i en skål och klipp därefter ner gräslöken i små korta strån, tillsätt en gnutta salt och rör därefter om och
ställ in skålen i kylen medans du förbereder för fisken.

3) Blanda vetemjöl, ströbröd och ca 1 tsk salt. Doppa filéerna i paneringen och stek dem sedan i rikligt med smör ca 2 min på varje
sida tills de blivit vackert gyllenbruna och krispiga. (relativt hög värme, dock inte på max)

 

Servera makrillen med uppskuren citron, den kalla gräddfilen och rykande het färskpotatis!  MUMS:)

Till hösten när färskpotatisen är slut är det gott att byta ut den till ett krämigt gott potatismos!

by posted under Mat | Kommentarer inaktiverade för Stekt makrillfilé med färskpotatis och kall gäslöksdipp