Receptson bloggen

En blogg med görgoa recept

Tacopaj

augusti18

Pajdegen:

Du behöver
200g smör
4dl vetemjöl
m1/2 msk vatten
1/2tsk salt
Blanda ihop mjölet och saltet med smöret och knåda till en smulig massa (lättast med händerna) Tillsätt vattnet och knåda smamman degen som du sedantrycker ut i pajformen tills hela dess insida och kanter täckts. Ställ sedan in formen i frysen ca 15 minuter.  Ta ut degen och nagga den med en gaffel innan du ställer in den i ugnen som du har på 225C. Pajskalet skall bara förgräddas, ca 12 minuter. Ta ut och låt svalna.

Fyllning för en Tacopaj:

Du behöver:
Köttfärs
1 liten gul lök
1 påse tacokrydda
1 burk majs
1 ask cocktailtomater
2,5 dl crème fraiche
1 burk Tacosås. Jag brukar ta stark men går såklart bra med mild eller medium.
1 jalapeños (het men inte allt för stark)
Stek upp köttfärsen och häll på tacokryddan och tillsätt lite mindre än 1 dl vatten, sänk värmen på plattan och rör om och låt kryddan koka in i färsen. Därefter tar du en skål och häller i crème fraichen, 2/3 delar av tacosåsen och rör om.  Häll bort vattnet ur majsburken och häll i majsen i röran. Hacka upp löken i små fina bitar och rör ner i röran. Fyll pajformen med det förgräddade pajskalet med köttfärsen. Skiva upp jalapeñon och strö över köttfärsen. Därefter smetar du över crème fraiche-blandningen över hela pajens så att dess hela yta täckts. Dela cocktailtomaterna 2 halvor och garnera med pajen med dessas.
In med pajen i ugnen i 15 minuter till och den är sen klar att serveras.
Medans pajen är i ugnen så passar jag på att göra en liten enkel sallad med tomat, gurka, grönsallad och skidärtor. Ringla över lite olivolja, pressa ut lite saft från en citron och en nypa salt. rör om snabbt igen och allt är klart för att ätas!

by posted under Mat | Kommentarer inaktiverade för Tacopaj