Receptson bloggen

En blogg med görgoa recept

Tonfisksallad med dijondressing

juli21

Ca 4 portioner.

Du behöver:
3 burkar tonfisk, filébitar i vatten.
3 dl Gnocchi alt skruvar
1 dl kikärtor.
3 dl ärtor, majs och paprikamix (frysta går bra)
2 st tomater.

Dressing:
3/4 dl äppelcidervinäger.
1 dl olivolja.
4 msk dijonsenap
salt och peppar.

Maten tar ungefär en kvart att slänga ihop, gott nyttigt och framförallt snabblagat!

Börja med att koka upp vatten för pastan och tillaga enligt anvisning på paketet, ca 12 minuter +- beroende på märke .
Under tiden som pastan tillagas öppnas burkarna för tonfiken och vattenet pressas ur. Tomaterna skärs upp. Lägg tonfisken och tomaterna i en större
skål, skölj kikärtorna och låt dessa sedan hamna i samma skål.  Grönsaksmixen med paprika majs och ärtor skall även de i samma
skål ( Har du inte tinat upp dessa innan så gör det först genom att lägga dem i en sil och häll snabbt över lite kokande vatten)

När pastan kokat klart hälla av i durkslag och låt kallvatten spola den kall. Tillsätt sedan den kalla pastan i skålen med övriga ingredienser och rör om. Dressingen
blandas samman i en skål vid sidan av, smaka av och tillsätt salt och peppar efter smak. Dressingen skall vid avsmakning vara ganska stark. Häll sedan dressingen över hela salladen och rör om.

Klart att avnjutas!

by posted under Mat | Kommentarer inaktiverade för Tonfisksallad med dijondressing